Agrinol

Агринол е една от първите компании, производители на смазочни материали и металически опаковки в Украйна.

Компанията е основен доставчик на масла, греси, смазващо-охлаждащи течности (СОТ) на предприятия от минно-обогатителната промишленост, металургията, енергийната система и автомобилния транспорт в Украйна.

Смазочните материали на Агринол се продават успешно в Русия, Австрия, Румъния, Естония, Литва, Латвия, България и други страни в Европа.

разфасовки: 1л. / 4л.

Моторно масло Agrinol 5W30, SМ/CF

Универсално, напълно синтетично моторно масло за смазване на всички видове бензинови и дизелови двигатели (в това число с принудително пълнене (турбо), многоклапанни, с непосредствено впръскване), а също и за леки коли, SUV, работещи на газ, в които е необходимо да се ползват масла с нисък вискозитет и с ниско триене.

Защо да изберете Agrinol 5W30, SМ/CF:

 • Увеличен интервал на смяна на маслото, икономия на гориво и лесно гарантирано запалване при ниски температури;
 • По-малко изгорели газове и по-малка склонност към образуване на нагар по буталата;
 • Минимално съдържание на вредни вещества в отпадните газове – съответства на съвременните екологични изисквания с по-безопасна утилизация на отработеното масло;

разфасовки: 1л. / 4л.

Моторно масло Agrinol 5W40, SL/CF

Универсално синтетично моторно масло, изготвено на базата на поли алфа олефини (PAO) за последно поколение бензинови и дизелови двигатели на леки, леко-товарни, товарни и автомобили с повишена проходимост, експлоатирани във всякакви климатични условия и при екстремен тип на шофиране („планинска местност”, режим „старт – стоп”, спортен стил).

Защо да изберете Agrinol 5W40, SL/CF:

 • Увеличен интервал на смяна на маслото, икономия на гориво и лесно гарантирано запалване при ниски температури;
 • По-малко изгорели газове и по-малка склонност към образуване на нагар по буталата;
 • Минимално съдържание на вредни вещества в отпадните газове – съответства на съвременните екологични изисквания с по-безопасна утилизация на отработеното масло;

разфасовки: 1л. / 4л.

Моторно масло Agrinol HP-DISEL 10W40 CG-4/SJ

Универсално полусинтетично моторно масло за всички типове съвременни бензинови и дизелови двигатели на леки коли и бусове, включително с двигатели с турбо и катализатор за доизгаряне.

Защо да изберете Agrinol HP-DISEL 10W40 CG-4/SJ:

 • Оптимално решение за смесени автопаркове и за двигатели работещи на газ.
 • Висококачествено базово масло и уникалните почистващи и стабилизиращи присадки обезпечават надеждната защита от износване, корозия и разпенване.
 • Лесно стартиране на двигатели при ниски температури.
 • Увеличен сервизен интервал и срок на експлоатация на двигателя.
 • Съответства на съвременните екологични изисквания.

разфасовки: 1л. / 4л.

Моторно масло Agrinol 10W40 SL/CF

Agrinol 10w40 e универсално, полусинтетично моторно масло за всички видове съвременни бензинови и дизелови двигатели в леки коли и микробуси, включително турбо двигатели с каталитично изгаряне. Маслото е подходящо за двигатели, работещи на гориво със съдържание на сяра 0,5% или по-висока.

Защо да изберете Agrinol 10W40 SL/CF:

 • Уникално почистване.
 • Стабилизиращи добавки.
 • Висококачествените базови масла осигуряват защита срещу износване, корозия, отлагания и пяна.
 • Лесно пали при ниски температури.
 • Увеличава интервала на обслужване и живота на двигателя.

разфасовки: 1л. / 4л.

Моторно масло Agrinol 5W40 SG/CD

Препоръчва е за турбо бензинови двигатели за леки автомобили, както и за дизелови двигатели (включително турбо), работещи при тежки условия. Осигурява чистота на двигателя при високи термични натоварвания.

Защо да изберете Agrinol 5W40 SG/CD:

 • Бързо смазва всички точки на триене.
 • Намалява триенето и увеличаване на живота на двигателя.
Показател Стойност
Кинематически вискозитет при 1000С, мм2 12,5 – 16,3
Вискозитетен индекс, не по-малко от 120
TBN, мг КОН/гр, не по-малко от 7,5

разфасовки: 1л. / 10л.

Масло за автоматични скоростни кутии Agrinol ATF IID

Масла ATF IID (DEXTRON IID) полусинтетично масло за автоматични скоростни кутии
Произведено от висококачествени селективно и хидроочистени базови масла, легирани с пакет присадки, обезпечаващи висок вискозитетен индекс и много добри антиокислителни, противоизноснии, антикорозионни и антипенни свойства.

Защо да изберете Agrinol Agrinol ATF IID:

 • Масло ATF IID осигурява бесшумна работа и плавно превключване на скоростите даже при продължителна работа в тежки условия;
 • Добри нискотемпературни свойства;
 • Надеждна защита от износване и корозия, високи противопенни свойства;
 • Ниска изпаряемост при високите работни температури и защита от образуване на отлагания;
Показател Стойност
Вискозитетен индекс 150
Кинематически вискозитет при 1000С, мм2/с в диапазона 7,4 +/-0,5

разфасовки: 1л. / 10л.

Масло за автоматични скоростни кутии Agrinol ATF III

Масло ATF III (GM DEXTRON III) – синтетично трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии. Препоръчва се за автоматични скоростни кутии, трансмисии, също за хидроусилвателите на кормилното управление на леки и товарни автомобили, автобуси, трактори, пътна, строителна и специална техника.

Защо да изберете Agrinol Agrinol ATF IID:

 • специален пакет присадки;
 • отлична течливост при ниски температури;
 • високи противоизносни, противозадирни и антикорозионни свойства;
 • висок вискозитетен индекс;
 • устойчивост на окисление;

разфасовки: 1л. / 10л.

Трансмисионно масло Agrinol PLATINUM SAE 75W90 , GL-5

Синтетично трансмисионно масла Transmission Platinum е смес от синтетични масла и композиция от присадки подобряващи вискозитетните, противозадирни и защитни свойства.

Защо да изберете Agrinol PLATINUM SAE 75W90 , GL-5:

 • Високи противоизносни, антикорозионни, антиокислителни и противозадирни свойства;
 • Стабилни вискозитетно-температурни свойства;
 • Надеждна защита на предавката от износване при всякакви натоварвания;
 • Съвместимо е с всички материали на уплътненията;
Показател Стойност
Вискозитетен индекс, не по-малко от от 95
Кинематически вискозитет при 1000С, мм2/с не по-малко от 13,5
Натоварване на срязване, Н, не по-малко от 3283

Спирачна течност Феликс ДОТ 4

Феликс ДОТ4 е синтетична спирачна течност клас DOT4. Съотвества на изискванията на следните спицификации: SAE J 1703, FMVSS 116 DOT 4, ISO 4925 и JIS K2233. Има официално заключение от ABIS Testing Laboratories Inc. САШ за това съответствие.

Напълно покрива спецификациите на: Toyota, Hyundai, Daewoo, Honda, Nissan, Mitsubishi, KIA Motors, Subaru, Renaut, Saab, Opel, Ford, Audi, BMW, Fiat, GM, VW, АвтоВАЗ и други производители на автомобили.

разфасовки: 1л. / 4л.

Масло TOTAL QUARTZ 5000 15W40

Масло TOTAL QUARTZ 5000 15W40 е полусинтетично масло, което е разработено с цел да покрие изискванията за всички бензинови и дизелови двигатели, предназначени за леки и лекотоварни автомобили. Подходящо е за използване както при градски условия, така и при извънградски условия и магистрали през всички сезони.

ТОТАЛ QUARTZ 5000 15W-40 няма конкуренция в своята категория и е универсално при употреби и съвместимост с двигателя. Одобрено е от Peugeot и Citroen и отговаря на изискванията на Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, MercedesBenz, Smart, BMW и Mini.

разфасовки: 1л. / 4л.

Масло TOTAL QUARTZ 7000 10W-40

Масло TOTAL Quartz 7000 10w40 е полусинтетично масло, което е разработено с цел да покрие изискванията за всички бензинови и дизелови двигатели, предназначени за леки и лекотоварни автомобили. Подходящо е за използване както при градски условия, така и при извънградски условия и магистрали през всички сезони.
Осигурена защита за вашия двигател – базовото масло в комбинация със специални добавки придава на това масло отлични защитни качества. Освен това защитава и най-уязвимите двигателни части от износване (на клапите, бутални пръстени и др.) и корозия.

TOTAL QUARTZ 7000 10W-40 подсигурява чистотата на вашия двигател, като премахва частиците и праха и ги прекарва до масления филтър.

разфасовки: 1л. / 4л.

Масло TOTAL QUARTZ 7000 DIESEL 10W-40

Синтетично моторно масло за дизелови двигатели с нова подобрена формула. Използваният основен материал е подсилен със специални добавки, които придават отлични свойства на маслото.

Total Quartz 7000 10w-40 подобрява производителността и намалява триенето в двигателя, защитава дългосрочно от износване на триещите се частите на двигателя, увеличава живота на двигателя, характеризира се с умерен интервал за смяна на маслото, осигурява максимална защита още от момента на стартиране.

разфасовки: 1л. / 4л.

Масло TOTAL QUARTZ 9000 5W-40

Маслото Total Quartz 9000 5w-40 е синтетично двигателно масло, което е подходящо както за бензинови, така и за дизелови двигатели. Характерното за него е, че позволява удължен интервал на смяна.

Моторно масло Total Quartz 9000 5W40 е създадено по форумила, чиито химични компоненти правият възможно осигуряването на подобрена термална стабилност (студено при запалване на двигателя и горещо при интензивна употреба), както и по-дълъг живот на маслото и поддръжка на характеристиките му.

разфасовки: 1л. / 4л.

Масло TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30

Маслото TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 е синтетично двигателно масло от новата генерация Low SAPS. То е разработено за двигателите на PEUGEOT и CITROEN. Характерното за него е, че спестява гориво и оптимизира работата на системите за обработка на изгорелите газове.

Total Quartz INEO ECS 5W30 осигурява добра компресия на цилиндъра и максимална ефикасност на двигателя, спомага за спестяването на гориво, защитава системите за последваща обработка при най-новите двигателни системи.

разфасовки: 1л. / 4л.

Масло TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W30

Масло TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W30 е нископепелно моторно масло от новата генерация Low SAPS. Характерното за него е, че е разработено за най-новите дизелови двигатели на европейски производители като Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen и Audi.

Моторно масло. Total Quartz INEO MC3 5W30 спестява гориво и оптимизира работата на системите за обработка на изгорели газове при дизелови двигатели. Които снабдени с DPF филтър за твърди частици.

Моторно масло Total Quartz INEO MC3 5W30 има намалено въздействие върху околната среда. Осигурява оптимално функциониране на трипътнит каталитични преобразуватели и филтри за частици. Които са с по-ниски емисии на NO2, CO2, CO и и гарантира съответствие с нивата на изпълнение. Обявени от производителите и Euro V екологични стандарти;

разфасовки: 1л.

Масло за скорости TOTAL TRANSMISSION BV 75W-80

Масло за скорости TOTAL TRANSMISSION BV 75W-80 е масло, специално създадено за смазване на ръчни скоростни кутии на леки автомобили от групата на PSA. TOTAL TRANSMISSION BV 75W-80 има висок вискозитетен индекс, позволяващ много добро смазване и отлична течливост при ниска температура,която осигурява лесен студен старт и допринася за спестяване на енергия.
Масло TOTAL TRANSMISSION BV 75W-80 има и одобрена термоустойчивост.

Маслото осигурява отлична стабилност при дългогодишна експлоатация, антикорозионна защита против ръжда, лесно превключване на предавките при студени зимни отрицателни температури.